Üretim İmalat Programı

Basit ve kolaylıkla üretim ve imalatlarınızı takip edebilirsiniz.

Amacı: Küçük işletmelerin yapmış oldukları üretim işlemlerini takip etmelerini amaçlamaktadır.

 

Ürün Tanımlama : Ürün tanımlama menüsünü kullanarak ürün oluşturabilirsiniz. Örneğin bir ekmek üretimi için kaç gram un, maya vb. malzemelerin gideceğini buradan belirleyebilirsiniz. Mobilya üretimi yapan işletmeler ürettikleri mobilyalar için harcanan sunta, cıvata, kumaş gibi malzemeleri ürün tanımlama bölümünde tanımlayarak üretimde kullanıldığında bu malzemelerin stoktan otomatik olarak düşmesini sağlayabilirler.

Ürün Listesi : Ürün listesi menüsünde tanımlanan ürünlerin listesini görebilir, bunların içerisinde değişiklik yapabilirsiniz. Örneğin Ürün tanımlama bölümünde ürün için gidecek malzemeyi eksik tanımladıysanız bunu ürün listesinden bularak düzeltebilirsiniz. Eğer tanımladığınız ürün için ek malzemeler kullanmaya karar verdiyseniz örneğin mobilya işletmeleri için (üretilen mobilyaya ek aksesuar eklemek gibi) bunu yeni ürün oluşturarak yapmanız daha sağlıklı olur. Böylelikle ek aksesuar eklediğiniz ürünle aksesuar eklemediğiniz ürünler arasındaki ayrımı görebilirsiniz.

Üretim İşlemleri : Üretim işlemleri oldukça kolay kullanıma sahiptir. Bir ürünü üretebilmeniz için öncelikle o ürün için harcanacak mamulleri tanımlamış olmanız gerekmektedir. Bu tanımlamaya ürün tanımlama bölümünden yapabilirsiniz.

Üretim işlemleri penceresinden [Üretim Yap] butonunu tıkladığınızda karşınıza önceden tanımlamış olduğunuz ürünler listelenir. Bu listeden hangi ürünün üretimini yapacağınızı seçin. [Seçimi Uygula] butonunu tıklayın. Gelen pencerede Üretilecek miktarı girin ve [Üretimi Gerçekleştir]i tıklayın. Üretim işleminiz gerçekleşmiş. Üretimde kullanılan malzemeler otomatik olarak stoklardan düşülmüş üretmiş olduğunuz ürün stoklara eklenmiş olur. Ürünleri stok kartlarından görebilirsiniz.

Üretim işlemleri penceresinden tüm üretimlerinizi görebilir veya iki tarih aralığındaki üretimlerinize bakabilirsiniz. Silme düzeltme ve yazıcıdan döküm alma işlemleriniz buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Bir birim üretim harcaması sekmesinde bir birim üretim için harcanması gereken mamullerin ne kadar olduğunu görebilir. Üretim hareketleri sekmesinde üretimi yapılan ürün için harcanan harcananları ve üretim girişini görebilirsiniz.

Üretim Raporları ile üretim giriş ve çıkış raporlarını alabilirsiniz. Üretim Harcama raporları ile iki tarih aralığında, ürüne, stok kartına bağlı üretim çıkışlarınızı görebilirsiniz.

 

Şimdi İndirin

Sık Sorulan Sorular